Kukkakedon loistoa ympäri vuoden

Ihana Minä -lehden kannessa Keto ja mallina Aura, meikki ja hiukset Sanna Liljamo, asu Samuji ja Anna Ruohonen. Kuva JuliaW.

Kukkakedon loistoa ympäri vuoden

Kultaseppä, korumuotoilija Jussi Louesalmi voitti Vuoden kaunein sormus 2017 -kilpailun Keto-sormuksellaan. Kilpailuvoiton innoittamana Jussi suunnitteli kokonaisen Keto-korumalliston, josta jokainen löytää persoonaansa sopivat korut.

Lahden muotoiluinstituutin kultaseppäkoulusta 2002 valmistunut Jussi Louesalmi on kasvanut Ylöjärvellä, jossa vanhemmilla oli korualan liike. ”Sain jo kesken lukion kipinän pyrkiä kultaseppäkouluun.” Koulutuksen loppupuolella myös kuvanveisto alkoi kiinnostaa. Korumuotoilu vei kuitenkin mennessään ja Louesalmi perusti Au3 Kultasepät -yrityksen opiskelukaverinsa kanssa heti kultasepäksi valmistuttuaan. Ennen yrityksen perustamista hän ehti toimia Kaavin timanttikaivoksen yhtenä suunnittelijana. ”Kiinnostuin selkeiden muotojen pirstaloitumisesta epäsymmetrisiksi paloiksi ja suunnittelin mm. Alku-korusarjan suomalaisia raakatimantteja käyttäen.”

Keto-sormus syntyi pitkän suunnittelun lopputuloksena

Au3 Kultasepät toteutti alusta asti uniikkikorutilaustöitä. Niiden lomassa Jussi suunnitteli muotoja ja ratkaisuja tuleviin korumallistoihin. Vuonna 2015 syntyi mm. värikäs ja kantaaottava Sateenkaari-sormus ja vuonna 2017 Keto-sormuksen ensimmäinen versio, tuttavan tilatessa värikivin koristellun vihkisormuksen. Louesalmi jalosti sormuksen ideaa sekä toteutusta ja osallistui samana vuonna Vuoden kaunein sormus -kilpailuun. Keto sai ylivoimaisen yleisöäänivyöryn, voitti kilpailun ja sai ympärilleen lopulta kokonaisen korumalliston.

Keto-sormus on henkeäsalpaavan kaunis ja voimakkaasti puhutteleva mosaiikkimaisten värikkäiden kivien ja kukkaniittymäisen tunnelman ansiosta. Sormus on kuin parisuhde itsessään, käsittäen värivivahteita, kerroksellisuutta ja pirstaleista särmikkyyttä.

Tuottelias suunnittelija ei ole jäänyt kukkakedolle lepäilemään. Työn alla on parhaillaan maskuliinisempi korusarja Kedon hengessä.

Louesalmi rohkaisee asiakkaita käymään kultasepänliikkeessä netissä tapahtuvan korujen etsimisen lisäksi. Silloin koruasiakas tapaa suunnittelijan henkilökohtaisesti ja asiakas pääsee konkreettisesti hypistelemään mallikoruja. ”Keto-sormuksestakin on useita eri leveyksiä ja versioita värikivivaihtoehtoineen. Parhaiten sormuksen kokee, kun sen pujottaa omaan sormeensa”.

Ihana Minä -lehti on jaossa Me Naiset -lehden välissä, Finnairin loungeissa ja I love me -messuilla 18-20.10.

Linkki Ihana Minä -lehteen

Lue koko juttu Keto koruista verkkoartikkelina

 

***

Au3 Kultasepät koruliike palvelee osoitteessa Unioninkatu 27, Helsinki.
Avoinna ma-pe klo 11-18, la klo 11-16.

Keto korujen virallisina jälleenmyyntipisteinä toimivat Oulun Koru (Kirkkokatu 19, Oulu) ja Lahden Kellokeskus (Aleksanterinkatu 25, Lahti).

Ps. Love Me Do -häämessujen vuoksi suljemme perjantaina 4.10. jo klo 15 ja 5.10 olemme suljettu.
Palvelemme Love Me Do -häämessuilla Kaapelitehtaalla la 5.10. klo 10-18!

 

 

au3
Related Posts